onsdag 1 april 2015

Min pension

Upptäckte att jag har passerat 2 miljoner i totalt pensionssparande. När jag gör en pensionsprognos på Minpension.se så ser utfallet ut som nedan.

I år fyller jag 36 och har hunnit arbetat i knappt 11 år. Vad jag inte riktigt har koll på är om mitt pensionssparande och min prognos ser bra ut jämfört med andra i min ålder och situation. Spontant skulle jag svara Ja, men har inte hittat någon statistik el liknande att jämföra med.




/Plutusson



6 kommentarer:

  1. Härligt! Själv är jag aningen yngre och är inte i närheten av de där summorna. Hade varit intressant att få upp var man låg gentemot andra samtidigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, skulle vara intressant med någon slags jämförande verktyg så man kan verka proaktivt och öka alt minska avsättning till framtida pension.

      Radera
  2. Du skall få lite att jämföra med.
    Jag är 42 år började jobba vid 20 år egenföretagare sedan 13 år tillbaka.
    Inkomstpension 1258000 PPM 382756.
    Tjänstepension är inte relevant för den betalar jag ju in själv som jag vill.
    Jag har tjänat under åren väldigt olika, som anställd från ca 250000 till 338000 sista året det var 2002.
    Sedan som egen har det varit upp och ner allt ifrån 180000 till max för vad som är pensionsgrundande.
    Spontant med dom jag kan jämföra med har du en normal Inkomstpension och PPM men en väldigt mkt högre tjänste än normala löntagare.

    SvaraRadera
  3. Hallåååå! Räknar du med 3% löneutveckling per år??😂😂😂😂 Slutlön över 130 tkr/mån😂 Lycka till!! Inte undra på att kalkylen blir bra😂😂

    SvaraRadera