tisdag 7 januari 2014

Årets två första inköp

I morse handlade jag 500 st Betsson för 206,50 kr/st samt 1 000 st Oriflame för 199,90 kr/st. Två av få aktier som jag kan hitta som jag anser är köpvärda till dagens kurser.

Båda aktierna handlas kring P/E 15, har bra historik och starka ägare. Oriflame har en låg försäljnigs- och vinst-tillväxt men istället en direktavkastning på nästan 8% vilket är lockande. Jag tror även att denna höga direktavkastning är ett skäl till att fler kommer vikta över till Oriflame allt eftersom utdelningarnastiderna närmare sig.

Betsson har en direktavkastning på 4,5% vilket är relativt högt och dessutom både en stark vinstmarginal och vinsttillväxt.Får se om det även blir ett köp av McDonalds innan dagen är slut.

/Plutusson

2 kommentarer:

 1. Skulle gärna se en genomgång av oriflames affärsidé. Hemförsäljning är jag skeptisk till. Bra i Betsson dock!

  Mvh,
  Snåljåpen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror och hoppas att deras affärsidé kommer att hålla och fungera lika bra som den gjort hittills. Visst går det trögt nu i de mer etablerade länderna men jag tror att denna typ av försäljning med hjälp av oberoende säljare kommer att fungera bra i de nya länderna som i Afrika, Latin Amerika och Asien. En annan fördel med denna typ av affärsidé och säljkanal-strategi är att verksamheten binder lite kapital vilket ger en hög avkastning på det egna kapitalet. En risk som jag ser är E-handeln. Men främst är det direktavkastningen som lockar, jag tror inte vi kommer få se lika fina börsuppgångar i år som vi hade förra året.

   /Plutusson

   Radera