torsdag 1 januari 2015

Månadsrapport för december och årsbokslut

Här kommer sammanställningen för året 2014. Totalt har aktieportföljens värde stigit med 18% eller 230 442 kr, detta är strax bättre än index (med direktavkastning). Att jag inte lyckats bättre beror främst på att jag, precis som 2013, sålt av mina innehav när det börjat kännas oroligt för att senare köpa tillbaka till en högre kurs. Jag tror att detta ändå är en vettig strategi nu när vi har så höga värderingar samt att det utifrån ett historiskt tidsperspektiv är dags för en större nedgång, någonting som jag inte vill följa med ner i.

Årets vinst på 230 442 kr ska egentligen minskas med -6 779 kr i avkastningsskatt. Divideras detta med 12 så innebär det en passiv inkomst på 18 639 kr per månad vilket bör ligga i linje med en normal månadslön netto.



Jag har även detta år klarat av mitt mål på 12% värdeökning.


År 2013 förutspådde jag att det skulle bli ett börsras under 2014, men det set ut som vi får vänta på detta ett tag till. Jag är dock fortsatt beredd på att en ordentlig sättning kommer att komma snart och kommer försöka kliva av i tid. Enklare sagt än gjort men det är i alla fall min ambition.

/Plutusson

1 kommentar:

  1. Imponerande med nästan en kvarts miljon i värdeutveckling Plutusson! Önskar dig fortsatt lycka till under 2015.

    SvaraRadera