onsdag 16 november 2016

Min pension

Tänkte ta en titt på min pension och göra en uppföljning från april 2015, då jag senaste tittade på detta.Allmänna pensionen
Har stigit med 12% totalt. Inkomstpensionen har stigit med 15%, vet ej hur mycket som är insättningar vs. tillväxt men insättningar bör stå för merparten: 16% av maxtaket på 332 kkr borde ha avsatts till Inkomstpensionen, dvs drygt 53 kkr x 1,5 år = 80 kkr.
Det har varit dålig utveckling på PPM-kontot, 0%, men detta förklaras med att börsen var kring all time high vid april förra året och eftersom mitt huvudinnehav är Avanza Zero är det inte så konstigt att utfallet varit dålig givet mätperioden. 2,5% av maxtaket på 332 kkr borde ha satts av till PPM, dvs drygt 8 kkr x 1,5 år= 12 kkr.. Värdeförändringen på PPM pengarna hittills i år har varit 5%.

Tjänstepensionen
Har stigit med 28% eller 276 kkr totalt. Om jag förstår rätt så borde cirka 150 kkr ha betalats in under dessa 1,5 år. Det är stor spridning på ökningstillväxten mellan innehaven men vad som är positivt är att den försäkring där jag har mest pengar är även den som ökat mest. Vad jag inte kan förstå är varför jag har så mycket pengar i Alectas traditionella försäkring, har strävat efter att ha så mycket som möjligt i fondförsäkringar. Måste kolla upp detta igen, kanske är den låst eller att man inte får placera allt i fondförsäkringar?
SPP Arbetsgivarplan är en ny försäkringar som kom i och med mitt utlandsuppdrag. Här har jag valt att spara i 70% Sverigefonder och 30% Globalfonder. Se nedan för detaljer:

Privat pension
Detta ligger i en IPS-depå. En tidig förlaga till en Kapitalförsäkring. På den tiden var det fördelaktigt men tyvärr så är pengarna låsta till 62 eller 65 års ålder. Hade aldrig satt upp detta idag då det finns både KF och ISK, men när jag gjorde detta var det bara normala aktiedepåer som var alternativet (med 30% vinstskatt). Hela innehavet i min privata pension har jag investerat i Starbucks, som gått upp med ca 200% sedan inköp.


Summering
Totalt har min pension ökat med 0,4 MSEK eller 21% sedan april förra året. Har inte full koll på hur mycket som är insättningar vs. tillväxt, får återkomma i ett ytterligare inlägg om detta. Men med tanke på hur börsen gått sedan april förra året och att jag har stor del fondförsäkringar så antar jag att den största delen kommer från insättningar.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag dålig koll på hur jag ligger till i förhållande till andra tjänstemän i min ålder. Verkar vara en bugg för tillfället på Minpension.se för när jag gör en pensionsprognos så kommer den allmänna pensionen inte med.

/Plutusson1 kommentar:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

  1) Love Spells
  2) förlorad kärlek Spells
  3) skilsmässa Spells
  4) Förbindelse Spells
  5) Bindande Spell.
  6) Breakup Spells
  7) Bannlys en tidigare älskare
  8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
  genom drogunduspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera