fredag 25 maj 2018

Börsen i positiv trend igen

MA200 applicerat på OMXS30-indexet har återigen börjat stiga och enligt min definition befinner vi oss då i en långsiktig Bull-trend. MA50 är positivt sedan mitten april men har fortfarande inte brutit igenom MA200.

Jag är återigen fullt investerad. Med facit i hand har det varit en dålig strategi att sälja i början av feburari då MA200 blev negativt för att nu köpa tillbaka i maj. Dock så minimerar denna typ av signal/strategi en större förlust och man slipper följa med ner den dag det stora raset kommer.

Man ska också komma ihåg att det är inte ofta man får dessa trendvändningar i MA200 och historiskt har denna signal haft hög sannolikhet.

Eftersom börsen rört sig sidledes senaste året så kommer långa glidande medelvärden som MA200 vara extra känsligt nu och vi skulle kunna få se flera trendvändningar med korta mellanrum kommande året om börsen inte kommer påbörja en långsiktig rörelse upp (eller ner). Just därför kanske inte MA200 kommer vara lika bra indikator på trenden framöver. Man bör i allafall ha detta i åtanke.
/Plutusson


1 kommentar:

  1. Good resources of Information
    Different ways to invest, one good way is to invest in stock market
    Equity Tips

    SvaraRadera