söndag 10 februari 2013

Försäljning av Volvo

I veckan sålde jag av Volvo då aktien sjönk så pass mycket att jag inte vågade sitta kvar. Tyvärr så sålde jag kring botten-nivån och aktien har sedan dess nästan klättrat tillbaka till den nivå där jag köpte, otroligt frustrerande men så blir det ibland. Nu har jag två förlustaffärer i rad bakom mig vilket inte alls känns bra, som tur är så ligger jag fortfarande plus för året.

Min försäljning i Volvo innebar en förlust på 10 528 kr (2 000 st x 93,95 kr/st - 160).

Nu sitter jag kvar i två bankaktier, Swedbank och Handelsbanken, samt har en kassa på drygt 400 kSEK. Vad jag ska göra med kassan har jag ingen bra plan för ännu, skulle gärna vilja ha ytterligare två eller tre aktier men det är inget bolag för tillfället som känns jätteattraktivt. Vi får se om det dyker upp någonting intressant till veckan. Tips är alltid välkomna!

/Plutusson

5 kommentarer:

 1. Tele2 har precis rasat....

  Men annars känns det inte lite som om du har gått i fel spår och försökt tajma marknaden?

  Tror att alla känner igen det här, där man hoppar ut en gång, som blev fel, sen försökt att rätta till det och hoppat in, som blev fel, osv...

  Du kanske ska bara bita ihop och gör ingenting för tillfället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du har delvis rätt. När jag går in i en aktie så vill jag genast att den ska gå upp några procent så jag får en säkerhetsmarginal. Jag hatar att förlora pengar så därför är jag ibland för snabb med att sälja om en aktie börjar gå sjunka. Därför kan det bli ett antal köp- och sälj-transaktioner innan jag fått min säkerhetsmarginal.

   Har du några aktietips? Jag har börjat snegla lite på Skanska, BioGaia och Apple...

   Radera
 2. Jo, jag hatar de där röda siffror när jag kollar på min porftfölj också :). Därför köper jag inget nu, börsen är ju på en hög punkt. Man kan inte vara säkert på om den kommer att fortsätta upp, men man kan vara säkert att någon gång komma den att rasa ner. Då vill jag vara redo.

  Däremot har tele2 redan rasat, med en direkt avkastning på nära 7% är det svårt att tror att den går ner ännu mer. Jag har redan tele2, vet inte om jag ska öka i den. Lundin Petroleum har också rasat, tror att den är bra långsiktig men den ger ingen utdelning.

  Apple är jag sugen att ha, men jag tror inte jag pallar svängningarna psykiskt.

  Att investera i aktier är inte lätt! Tror att jag har haft mycket tur hittills. Vet inte om du ska ta råd från mig, du kan mycket mer :) För riktiga tips är det bara att kolla in vad lundalupen köper in vid slutet av månaden :).

  SvaraRadera
 3. Vilken tidszon är den blogg inställd på? kl. är 00:26 nu.

  SvaraRadera