fredag 1 februari 2013

Köp av Telia

Passade på att köpa några Telia-aktier nu när det är kaos inom bolaget och kursen rasat från dryga 46,50 på två dagar. Telia är fortfarande ett stabilt bolag och med ett P/E på cirka 11 och en direktavkastning på över 6 % gör att det känns relativt billigt nu. Ha en bra helg!

2200 x 45,03 = 99 066 SEK


/Plutusson

2 kommentarer:

 1. Mobiloperatörerna har alltid varit duktiga på att ge utdelningar men jag vet inte hur säker deras framtid ser ut. Allt mindre inkomst kommer från deras tidigare så luckurativa samtals- och smsavgifter. Allt fler appar mm gör att man inte behöver betala mer än den fasta kostnaden för datatrafiken för resten är gratis. Det samt den hårda konkurensen från andra operatörer gör att det kommer säkert att gå omkull någon operatör inom kort.

  Rent tekniskt så är det nog helt rätt tid att gå in i Telia om man nu tror på aktien. Dock ska man vara snabb på säljknappen om den sjunker ytterligare. Säljsignal om aktien passerar under 44 och gå ur allt om den passerar under 43kr. Nästa stöd är först vid 33kr och då är förlusten mycket stor.

  Lycka till och hoppas att du lyckas med ditt köp och inte skär dig på den snabbt fallande kniven!

  Mvh Björn

  SvaraRadera
 2. Håller med...och inte gick det som jag tänkte heller. Bättre lycka nästa gång får vi hoppas.

  SvaraRadera