fredag 27 december 2013

OMXS30 över 2007 års toppnivå

Eftersom ingen annan verkar ha uppmärksammat det, eller inte bryr sig om det, så kommer här en liten notis om att OMXS30-indexet idag stängde högre än toppen år 2007.

Källa: Hitta Kursvinnare

Vilka slutsatser man kan dra av detta låter jag vara osagt men en saker är säker och det är att det har varit en häftig resa se senaste sju åren. Nu återstår det cirka 16% till toppen vi hade år 2000, någonting jag inte tror vi kommer få se under denna konjunkturcykel, men hoppas kan man ju alltid göra.

Källa: Hitta Kursvinnare
Ett antal lärdomar har jag snappat upp under de snart 15 år jag varit intresserad av aktiemarknaden men dessa tänkte jag spara till det sista inlägget för detta år.

En börsdag kvar innan vi kan summera detta fantastiska börsår, god fortsättning.

/Plutusson

2 kommentarer:

 1. Det ska bli intressant att höra om dina lärdomar. Själv drar jag i handbromsen just nu vad gäller investeringar. Även om det dyker upp fina möjligheter nu så kommer dessa möjligheter vara dubbelt så attraktiva när nästa turbulenta period eller kris dyker upp.
  Min teori är att denna vändning inträffar inom 2år. Då kommer det vara fördelaktigt att vara 25-50% likvid. Detta är mina personliga synpunkter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter klokt och jag är inne på liknande tankar.

   Radera