söndag 6 april 2014

Första veckans utgifter

Det har gått cirka en vecka på april månad, men innan jag går in på mina utgifter för den här veckan så tänkte jag säga ett par ord om min ekonomi-mall där jag sätter upp alla in- och ut-poster i min ekonomi.

 

Bilden ni ser är bara en liten del av mitt, vid det här laget, ganska gigantiska Excel-ark. Första tabellen är kopplad mot utgifterna från mitt privata konto. Första kolumnen har en högre indelning av respektive utgiftspost och andra kolumnen en mer detaljerad. Detta för att jag ska kunna sortera och följa upp bättre när jag vill se historik och trender per månad eller år. Jag separerar även kostnaderna som tas kontant och vad som betalas med kort, detta fyller inte större funktion eftersom 99% av allt betalas med kort. Men det underlättar att hålla reda på balansen i min "Kassa" där det bara ligger kontanter (som egentligen är en hög med pengar som ligger bland annat skrot i en låda ute i hallen).

Den andra tabellen är kopplad mot vårt gemensamma utgiftskonto. Här dras det mesta i slutet av varje månad så här kommer det inte vara mycket aktivitet än på ett tag. Den här tabellen har samma uppbyggnad som den första, med de skillnaderna att posterna är olika samt att här går alla utgifter mot vårt konto.

Som ni ser så är mina privata utgifter relativt små hittills, ändå har jag största delen under posten nöje. Detta beror på att jag träffade en gammal klasskamrat i torsdags förra veckan och det slutade med att vi hamnade på en pub. Sedan var jag ut med ett sällskap i fredags som brukar träffas en gång i månaden för att gå ut å käka och snacka skit. Men 1108 kr dividerat på sex dagar blir 185 kr i snitt vilket inte alls känns farligt.

Nästa vecka kommer jag att vara i Polen på jobb och sen på fredag kommer jag tillsammans med min fru att flyga till Barcelona för att spendera helgen där, så det kommer att fyllas på med mycket mer utgifter under nöjesposten innan månanden är slut.

/Plutusson

1 kommentar:

  1. Låter härligt med Barcelona, Hoppas ni får fint väder där nere

    Mvh

    SvaraRadera