lördag 25 mars 2017

Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson

Lennart ”Aktiestinsen” Israelssons gick ur tiden tidigare i veckan. Han var en förebild för många inklusive mig och han har visat att alla kan bli förmögen på aktiemarknaden om man har tiden på sin sida. Lennart var aldrig någon stock-picker, han hade enkla regler som i stort sett gick ut på att köpa och behålla stora svenska bolag som har en bevisad intjäningsförmåga samt som ger utdelningar. Så inga konstigheter.

Det som jag mest beundrar honom för är att han mycket tidigare än genomsnittlig svensk insåg effekten av ränta-på-ränta. Tänk om våra respektive mor- och far-föräldrar hade börjat sparat i aktier i unga år.

Lennart lyckades få ihop långt över 100 miljoner trots att han hade ett vanligt jobb. Dock tror jag att med dagens aktieintresse som råder och att många fler har fått upp ögonen för ränta-på-ränta effekten, så kommer vi få många fler mångmiljonärer de kommande 20-50 åren. Miljonärer som har skapat sin egen förmögenhet med hjälp av tid, ränta-på-ränta effekten.Roade mig med att titta på hur utvecklingen skulle vara med 10% ränta över en tidsperiod av 60 år. Många ekonomibloggare idag har ett antal hundratusen kronor i sina aktieportföljer. Enbart med hjälp av tid och ränta-på-ränta (inget nytt sparande) kommer dessa inklusive mig själv kunna se fram emot stora värden så länge vi får ynnesten att fortsätta leva och förhoppningsvis även med hälsan i behåll./Plutusson


1 kommentar:

  1. Ja det var verkligen en profil som gått ur tiden. Hoppas att SVT gör en intressant dokumentär om hans liv och filosofier, det är en man som verkligen tål att uppmärksammas.

    SvaraRadera