söndag 15 juli 2012

Vi har en stark positiv trend framför oss

Jag skrev ett inlägg den 2a juli där jag påpekade att för OMXS30-indexet så har MA50 brutit MA200 ovanifrån vilket för mig är en signal på att den långsiktiga trenden kan komma att brytas (eftersom MA200 är positivt idag).

Ikväll har jag istället tittat på bolagen på Large Cap-listan, totalt 58 stycken.
 • Av dessa 58 bolag är det 21 stycken som har en positiv medellång trend (MA50 positivt)
 • Av dessa 58 bolag är det 47 stycken som har en positiv långsiktig trend (MA200 positivt)
 • Av dessa 58 bolag är det 19 stycken där både MA50 och MA200 är positivt

Att hela 47 stycken (eller 81%) bolag har ett MA200 som är positivt tolkar jag som att vi har en stark positiv trend. Även om detta kanske inte har märkts ännu så kan det tyda på att vi är i början av en ny långsiktig uppåtgående trend på börsen, vilket vi verkligen skulle behöva! I och med detta så kommer förhoppningsvis även antalet bolag med positivt MA50 att öka framöver. Jag vet att jag sticker ut hakan när jag skriver detta men några av oss måste ju vara positiva också.

Jag tror att det som kommer fälla avgörandet nu i närtid för om vi får en stigande eller fallande börs är rapporterna för första halvåret, speciellt intressant kommer det att bli att få läsa om de framtida försäljningsprognoserna. Apropå FA så har jag även tagit fram en lista med intressanta nyckeltal för de 19 bolag som har både positivt MA50 och MA200.

Källa: Hitta Kursvinnare

Ha en fortsatt bra sommar!

/Plutusson

2 kommentarer:

 1. Tittat jag på grafer så tycker jag fortfarande den långsiktiga trenden ser ut att vara nedåt. Vi får se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   jag tror många håller med dig och anser att den långsiktiga trenden är negativ. Men jag definierar den långsiktiga trenden mha 200-dagars glidande medelvärde på OMXS30-indexet. Ungefär i mitten på maj i år så slog MA200 om från negativ till positiv vilket enligt mitt sätt att se på det betyder positiv långsiktig trend.

   /Plutusson

   Radera