fredag 30 december 2011

Veckans boktips

Tänkte tipsa om en bok som jag läste i veckan, "Framgångsrik aktiehandel". Boken tar upp tio strategier för att öka sannolikheten för bra aktieaffärer. De flesta strategier är lite för kortsiktiga för att de ska passa mig men däremot tyckte jag de första kapitlen var väldigt bra. Precis samma tankar och synsätt som jag själv har.

Börsen har gått i sidled de senaste tio åren, därav anser jag att vi bör ifrågasätta de gamla klassiska uttrycken om att investera långsiktigt, investera lite i taget, behåll aktierna länge etc.

Varje investerare bör ha en strategi eller verktyg för att identifiera vart i en börscykel vi befinner oss, tex. ett 200-dagars glidande medelvärde. Läs mer om min strategi i tidigare inlägg.

Om en investerare under de senaste tio åren har köpt aktier när MA200 går från negativ till positiv och sålt vid omvänt förhållande har denne gjort sig en betydligt större vinst jämfört med en investerare som köpt regelbundet, dvs, köpt både vid toppar och dalar. Tål att fundera på för er som inte redan gjort samma observation som jag och många andra./Plutusson

4 kommentarer:

 1. Det är en intressant blogg du har här!

  Jag hittar ingen information om MA200 eller MA30 när jag försöker googla fram det. Du skulle inte vilja berätta mer om dessa hjälpmedel? Kanske lägga upp en länk eller tipsa om en bok med med mer konkret information för den okunnige?

  Bra jobb i övrigt! Jag ska försöka kika in kontinuerligt så jag håller mig uppdaterad om din färd mot ekonomisk frihet.

  Mvh, Ad

  SvaraRadera
 2. Hej,

  och tack!

  Du kan kolla på Johnny Torssell och Peter Nilssons sida randomwalk.se, jag har de flesta av deras böcker. På tradingportalen.com finns en online-utbildning som innehåller lite grundläggande info.

  /Plutusson

  SvaraRadera
 3. Tack! En annan fråga, vilken nätmäklare har du dina konton hos?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nordet, men kan inte säga om det är den bästa, har bara blivit så. Har ingen erfarenhet av Avanza eller någon annan och det var flera år sedan jag gjorde någon jämförelse.

   /Plutusson

   Radera