onsdag 20 mars 2013

Atlas Copco

Har suttit och bläddrat igenom Atlas Copco's årsredovisning nu ikväll och måste säga att om jag var lite sugen innan, så är jag mycket mer intresserad nu.

Årets resultat: + 7%
Resultat per aktie: 11.43 SEK
Utdelning per aktie: 5,50 SEK eller 3,1 %
P/E: 15,6 (ganska högt med för Atlas känns det ändå relativt billigt)

Atlas känns som ett stabilt företag med starka ägare och har haft tio år i följd med vinst och utdelning. Imorgon ska jag kika lite mer på den historiska vinsttillväxten. Atlas är en cykliskt bolag men det passar min strategi bra då jag försöker kliva ur mina bolag under en lågkonjunktur.

Ur TA-synpunkt har aktien gått starkt men det har varit en rekyl de senaste dagarna och stödet vid 175 räknar jag med kommer att hålla, således känns detta som en bra nivå att kliva in på.

Ska fundera mer ikväll och imorgon bitti...

Någon som har en färsk analys av bolaget?/Plutusson

2 kommentarer:

  1. Atlas Copco är en favorit för mig med, men då detta känns som supercykliskt och även historiskt volatilt känns det inte omöjligt att vi kommer närma oss MA200 inom några månader? Vill helst ha en 25-30 procentig rekyl från aktuell topp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mm inte alls omöjligt att det kommer en kraftigare rekyl, och därför jag tvekar lite. Eventuellt att jag gör som med Apple och delar upp köpet i två poster. Köper en post nu och avvaktar ett tag innan jag går in och köper port nr två.

      Radera