tisdag 12 mars 2013

TA-analys av Apple

De flesta är nog överense om att Apple är väldigt lågt värderat idag ur ett fundamentalt perspektiv. Det har skrivits åtskilligt om det låga P/E-talet och den enorma kassa som finns så jag tänker inte upprepa detta. Istället gör jag en teknisk analys och kan då konstatera följande:
 • Aktien har varit i en fallande trend sedan september förra året.
 • Både MA50 och MA200 är negativa.
 • Den övre trendkanalen är på väg att testas, bryter aktien igenom är detta en första positiv signal.
 • I två års-diagrammet ser vi att det finns ett stöd runt 425, som det ser ut nu så har aktien testat det stödet i början av mars och det har hittills inte gett vika, detta är positivt.
Mina slutsatser är att vi nu kan ha sett aktien bottnat. Skulle motståndet i trendkanalen brytas samt att MA50 blir positivt har vi fått en bra signal om att en trendvändning kan vara etablerad. Således tror jag att det är läge att börja följa denna aktie lite mer frekvent nu och se vart den tar vägen. Om resan uppåt har börjat har vi både ett köpläge ur ett fundamentalt- och tekniskt-perspektiv.

Yahoo! Finance

Yahoo! Finance
/Plutusson

3 kommentarer:

 1. Ser ut som att den nedåtgående trenden är bruten, eller kanske är jag för tidigt ute

  SvaraRadera
 2. För mig personligen så vill jag först se att det fallande motståndet i trendkanalen bryts och därefter att MA50 blir positivt, innan jag skulle säga att nuvarande trend är bruten. Sedan kan det mycket väl bli så att aktien kommer gå sidledes ett tag, dvs vi får en konsoliderings trend, innan en eventuell positiv trend tar vid. Hur som helst så verkar stödet vid 425 hålla så det är bra =)

  SvaraRadera
 3. För att jag ska anse att trenden är bruten så skall det bli en högre botten och att föregående topp passeras. Det måste även vara minst 30dagar mellan de två bottnarna för att de skall räknas.

  Det ger att aktien skall passera 480 med en botten innan eller efter som är högre än 420. Först då anser jag att trenden är stigande och värd att följa.

  Björn

  SvaraRadera