tisdag 26 mars 2013

Ökat i Swedbank

Idag passade jag på att öka i Swedbank, 1000 aktier för 147,50 SEK/st blev det. I och med detta köp äger jag nu totalt 2 500 aktier i Swedbank.

Nu är jag i stort sett fullinvesterad, endast 59 000 SEK i kassan vilket utgör cirka 6%. I slutet av veckan kommer utdelningarna ifrån Swedbank och Handelsbanken in på depån vilket kommer fylla på kassan med cirka 25 000 SEK.

Min portfölj har i dagsläget följande fördelning:/Plutusson

3 kommentarer:

 1. 67% i bankaktier tycker jag är lite väl stor andel. Inte funderat på att minska risken med några investmentaktier såsom Indu C, Investor eller Kinnevik?

  Hur resonerar du när du köper en aktie precis innan utdelning? Vanligtvis brukar ju en aktie som delar ut mycket ha en relativt dålig utveckling den närmaste tiden efter utdelningen.

  Fortsätt med intressanta inlägg på din blogg...

  SvaraRadera
 2. Hej,

  jag är inte mycket för att diversifiera, jag brukar ligga tungt i några bolag och har inga problem med det om jag tror på dem. Men i och med detta är jag även snabb på att sälja om en förlust uppstår.

  Industrivärden och Investor är båda intressanta men de har gått så starkt på börsen den senaste tiden så jag tycker de är för dyra idag.

  Vilket aktieköp tänker du på, dagens köp av Swedbank el Atlas Copco? Swedbank har haft sin utdelning, därför de gått ner så pass mycket att jag tror att de nått botten nu. Atlas har utdelningsdag i slutet av nästa månad så den kommer jag att få ta del av.

  Tack för uppmuntran!

  SvaraRadera
 3. Jag läste ditt inlägg lite snabbt utan att kolla upp fakta. Jag läste ditt inlägg som om att Swedbank skulle ha sin avstämningsdag senare denna vecka. Fel!

  Dock så är jacket i kurvan denna vecka ingen rekyl utan bara en justering för utdelningen. Det är inte ovanligt att det blir en lite längre tid av sättning efter utdelning varpå det kan vara ide att vänta ytterligare några veckor eller månader innan köp av en aktie med hög utdelning. Swedbank har ju inte haft någon rekyl sedan mars förra året. Vilket gör att denna utdelning kan vara starten på en tid av återhämtning inför nya uppgångar.

  Det hade varit bra om svenska bolag kunde dela ut varje månad eller i alla fall en gång i kvartalet för att minska denna vanliga rekyl varje år. Då hade det varit en jämnare kursutveckling pga värdet på aktien istället för en tidsaspekt om när utdelning ska ske.

  Hoppas banksektorn har en fortsatt gynnsam utveckling.

  SvaraRadera